Aanbevelingen

03

Ik deel natuurlijk graag de reacties van de paren die ik een jawoord mocht vragen! Hieronder lees je wat de ervaringen zijn.


Sprookjes bestaan!

Negen jaar was hij, toen zijn zus met haar gezin vluchtte uit Iran en daarbij haar kleine broertje mee nam. Negen jaar. Hij mocht naar Nederland, maar hij had geen flauw benul waar het lag. Wel “kende” hij Johan Cruijff en Ajax Amsterdam.

Via e-matching vond hij haar en er was een klik. Ze spraken af in een bar aan het strand in Scheveningen. Het motregende, maar binnen was het warm, en heel gezellig. Met een wijntje en een biertje spraken ze over van alles, uren lang. Daar stond hij, in de motregen, naar haar te zwaaien toen ze naar huis fietste.
Er volgde een tweede date. In een veel te druk Amsterdam, want het bleek Gaypride te zijn. Toch wisten ze in het centrum een plekje aan het water te bemachtigen waar ze verder konden praten. En al wandelend over de grachten werd er nog meer gepraat. Nooit viel er een stilte en steeds was het gezellig.
Toen ze ‘s avonds nog steeds niet uitgepraat waren, de eerste zoen een feit was en de laatste trein naar Den Haag centraal station allang vertrokken was, werd het nog veel meer bijzonder.

Een paar maanden later stonden er 30 verhuisdozen in zijn woonkamer en niet veel later was haar woning verkocht. Toen ze besloten te trouwen bleek ze zwanger te zijn en volgend jaar januari wordt de kleine man verwacht.

In Sofitel Legend the Grand Amsterdam, waar ooit ook Johan Cruijff trouwde, vierden ze hun liefde met een volmondig ja. Sprookjes bestaan.

Wat kreeg ik een lieve reactie van  hen:

“We zijn hier aan het nagenieten van een onvergetelijk mooie dag. We raken er niet over uitgepraat, zo bijzonder was het. De dierbare groep lieve mensen die met ons samen heeft genoten zijn stuk voor stuk lovend over de ceremonie en de manier waarop je die vorm gegeven hebt. Je hebt ons verhaal met veel respect en liefde verteld, en dat heeft ons en een ieder in de trouwzaal geraakt. Veel, veel dank.”

20160929_153821_001


Een koninklijk huwelijk!

In 1966 trouwde in de Raadzaal van Sofitel Legend the Grand Amsterdam onze voormalige koningin Beatrix. Vrijdag 9 september mocht ik er King trouwen met zijn prinses Marilot. Ze hadden beiden bij the Grand gewerkt, er elkaar leren kennen dus een jawoord op die plaats was meer dan bijzonder. Ik had met King jaren samengewerkt als ik er een huwelijk kwam voltrekken, zoveel zelfs dat hij geen bruidspaar meer kon zien. En nu zat hij er zelf, met zijn mooie vlouw naast hem. 09092016_kindmarilot2

Het werd een geweldige ceremonie. Heel persoonlijk en ook voor mij bijzonder. Ik vond het een eer dat ze bij mij gekomen waren voor hun jawoord, waar ik met liefde een bevestigend antwoord op kon geven.

Ik kreeg een pakketje via de post, met een onwijs lekkere champagne en een ontzettend lief kaartje. “Lieve Andréa, woorden schieten ons tekort. Wij willen jou ontzettend bedanken voor de prachtige ceremonie, jouw mooie ontroerende woorden en persoonlijke “touch” aan ons huwelijk. Dit zullen we nooit meer vergeten en jou zeker niet.” Wat een verwennerij maar vooral: wat heerlijk dat ik ze zo’n mooie ceremonie heb kunnen geven, op die ene speciale plek. Marilot & King, heel veel geluk samen. Ik kom jullie een keer opzoeken!

09092016_kindmarilot


Antonia and Wesley wanted to have their wedding ceremony in Amsterdam and I gave them a special, intimate, relaxed and beautiful ceremony in Museum for Bags and Purses in Amsterdam. Antonia’s mum had organized everything perfectly for the bridal couple. We had a lot contact, it felt good from the beginning. And this is what she wrote me:

“Well what can I say? perfect…..absolutely perfect!! Fun, laughter, love and sincerity all roled into the most heart warming ceremony…you did the most wonderful job and we cannot thank you enough.”

20160723_Antonia&Wesley


It was a very intimate and personal ceremony on board of the Titaan. Svetlana and Peter said I do and were so excited! They sended me this picture and thank you in the email:

Hi, Andrea!!!! THANK you so much for OUR DAY!!!! You have filled OUR EVENT with very personal approach! Your humor and creativity was a HOLIDAY decoration! Is was very easy and pleasant to work with you! Again, THANK you very much! We are pleased that YOU were with us in OUR DAY!

(fotocredits: Jochem Eerden)

11juni2016_Svetlana&Peter


A&A said I do on board of de Libelle on the Amsterdam Canals. It was a surprise for their guests. They sended me a thank you email:

“The ceremony was amazing!! it could not have been better 🙂 Our guests were not expecting it at all!! and everyone got so emotional, it was just beautiful and there are no words to describe it. Thanks a lot for being part of it and making our special day perfect.”


Ik ontmoette Eva & Kay bij Café Zürich en het was me al snel duidelijk, dit was liefde. Ik trouwde ze op 12 september in de mooie tuin van Museum van Loon en ook tijdens de ceremonie spatte de liefde er vanaf. Heerlijk! Het werd een mooie ceremonie, heel ontspannen en veel humor. Ik ontving een geweldige fotokaart van ze waar ik erg blij van werd!

“Thank you for being the best trouwvrouw there is. You rock!”

20160329_211810 Eva&Kay


Het was een mooie dag de 28e augustus van 2015. Dat betekende dat we mooi buiten konden trouwen in Het Rijk van de Keizer in Amsterdam Geuzenveld. Er lagen gezellig gekleurde kussentjes voor de gasten klaar in het Amfitheater en de zon deed haar best, terwijl er mooie wolken in de blauwe lucht hingen. Een prachtig decor voor het jawoord van Timo en Sophie. Foto’s werden gemaakt door Gerhard Taatgen Jr. van Taatgen Fotografie.

Ik kreeg een geweldige fotokaart thuis met daarop een lief bericht van Sophie en Timo.

Lieve Andréa, wat was het een mooie dag! En een prachtige ceremonie! Heel veel dank voor jouw enorme bijdrage daaraan én voor het vertrouwen en de rust die we meteen voelden.  We wisten dat het goed zou komen. Blijf zo doorgaan! Veel liefs, Timo & Sophie.

Sophie&Timo_RijkvandeKeizer


The day started a bit grey, but the 13th of June 2015 was an amazing day! I was allowed to be the wedding official of Guy and Caryn in Museum van Loon. That meant I was working with Martin and Roderick of Belmont Events again, I love it. And this day I would be working with photographer Monica van Essen.

When I came at the Museum the groom was already there, getting a bit nervous, but excited about what was going to happen. His bride came with carriage and horses to the wedding location. Beautiful!

The ceremony was so much fun, intimate and personal. Their eyes sparkled amazingly, they had a smile from ear to ear. This is what I love the most, watching the bridal couple en see how they enjoy the ceremony.

I got a beautiful reccommendation in the email from them:

Hi Andréa! Before we head off on our honeymoon, we just wanted to thank you for such an amazing ceremony. I wish you could be hearing all the amazing compliments people are saying to us about you! You really made it so special and perfectly intimate.

We loved everything you did for us on Saturday, and you have given us the fondest memories of the day.  And what a brilliant touch at the end! Perfect! Thanks for a spectacular day!

Caryn & Guy


 

Op 15 mei 2015 mocht ik in het Gelderse Zeddam, in Hotel Ruimzicht het huwelijk voltrekken van Ans & Dennis. Twee schatten van meiden die echt super lief waren en die ik natuurlijk helemaal bij de ceremonie betrokken heb. Zowel ik als fotograaf Hans Willink waren voor het bruidspaar bekend, wat een meer dan relaxte ceremonie opleverde. Ik kreeg een hele lieve mail om me te bedanken:

Vrijdag 15 mei 2015, een dag om nooit te vergeten voor ons. Een heerlijk zonnetje scheen ons geluk bij. Onze twee prachtige meiden waren voorbeeldig en zagen en wonderschoon uit.
Omringd door familie en vrienden werd ons huwelijk voltrokken. En hoe fantastisch is het dat jij, trouwvrouw 2.0, onze ceremonie heel bijzonder maakte. Prachtig verwoord, sfeervol, grappig en super leuk hoe onze meiden er een deel van uitmaakte!
Zo leuk dat ze een eigen handtekening mochten zetten en de medaille was ook heel bijzonder, de datum staat er zelfs op. Echt heel leuk! De boekjes voor de kinderen viel in goede aarde, ze zijn er die middag heerlijk druk mee geweest.We willen je nogmaals heel hartelijk bedanken voor een onvergetelijk ceremonie. Het was echt een top dag! Jammer dat het zo snel weer voorbij is, de tijd vloog!
Andréa bedankt, je bent een topwijf!

IMG_20150515_111323 IMG_20150515_140733

In Sofitel Legend the Grand trouwden N&W op 15 november 2014 volledig in Great Gatsby’s style. Het was werkelijk een schitterend geheel. De art deco van The Grand sloot daar naadloos bij aan en in de mooie Marriage Chamber mocht ik ze een jawoord vragen. Een ceremonie volledig in het Engels. De lat lag hoog, wat voor mij de uitdaging natuurlijk alleen maar groter maakte. Ik mocht met een mooi team samenwerken. Unicorn Wedding Cinematography was er samen met Bas Uijlings voor film en foto. Harpiste Tanya Tienpont maakte het met prachtige muziek compleet. De marriage chamber zat vol met gasten in gala en het bruidspaar was bloednerveus. Maar dat duurde maar heel even…. Eenmaal binnen kon ik maar 1 woord zeggen: WOW!

Direct de volgende dag kreeg ik al een hele lieve mail om me te bedanken, maar ze stuurden me ook een prachtige aanbeveling waar ik helemaal stil van werd. En die deel ik hier heel graag:

“Dear Andrea,
It was a great pleasure working with you from the moment we met.  You’ve made our ceremony so extraordinary –  so filled with emotion and excitement, that all the guests were literally holding their breath… And we had the wedding ceremony that went far beyond our already very high expectations!  We admire your higly professional, very charming and witty ways in which you encouraged us to be ourselves and last but not least, your flexibility in preparing the ceremony.  We are deeply touched every time when we remember our special day. The ceremony makes us feel truly bound to each other, not just in law, but deeply in our souls.
Thank you for being a friend!”


 

Lisa en Martijn mocht ik in de tuin van Museum van Loon een jawoord vragen. Zij schreven deze mooie aanbeveling:

Op 16 augustus 2014heeft Andréa Schipper ons huwelijk voltrokken. Dit heeft geleid tot een onbeschrijfelijk mooie ceremonie waarbij onze gevoelens voor elkaar uiterst zorgvuldig zijn verwoord, het had niet beter gekund.  Wat voor ons vooral voorop stond was de persoonlijke benadering van Andréa, haar gevoel voor warmte, en haar goede dosis humor waardoor de ceremonie een luchtig karakter kreeg. Wij denken terug aan een prachtige dag waarbij de ceremonie overduidelijk het hoogtepunt was, mede dankzij Andréa!


18 juli 2014   Een Nederlandse bruid en een Zweedse bruidegom die ceremonieel in Amsterdam “trouwden”. Ik kreeg een lieve mail van ze:

“Dear Andréa,  We’d like to thank you for your amazing work on our ceremony.

We, but also everyone of our guests were really impressed by the level of personal detail, the great humor, and the overall fun and unique atmosphere you created. Some guests told us it was the best wedding ceremony they’ve ever experienced.

THANK YOU so much for making our day so wonderful by leading the most important starting point of our wedding! We absolutely loved everything about the ceremony and we think you’re great.

Lots of love, T&V”
Geplaatst op de facebookopagina als dank voor de huwelijksvoltrekking van Wim en Peter.


1 april 2014. Een prachtige dag, volop zon. Perfect voor een vaartochtje door de grachten van Amsterdam. En ondertussen mocht ik Wim en Peter het jawoord vragen. Volledig in stijl, in roze toga, heb ik hen een jawoord gevraagd. Heel intiem, op een prachtig notarisbootje, aleen in het bijzijn van hun ouders. Een onvergetelijke ceremonie. Via facebook kreeg ik een hele lieve reactie van de mannen met een geweldige bijlage:

Wij zijn ontzettend blij met Trouwbureau Amsterdam , en trots op Andrea Trouwvrouw Schipper ! Wat waren we, samen met onze ouders, onder de indruk van je spontane en persoonlijke huwelijks ceremonie. Dat is effe wat anders dan een “standaard” ambtenaar..! In één woord: Super..! Lieve groet van Peter Kooyman en Wim van Vroenhoven

 


Zaterdag 29 maart 2014. Vandaag mocht ik als buitengewoon ambtenaar van de gemeente Leusden een huwelijk voltrekken in het Koetshuis De Heiligen Berg. Wat een prachtige locatie!  Het bruidspaar had ik een paar weken daarvoor ontmoet. Een Engelse bruidegom en ze zeiden dan ook gekscherend “the only Englishman in town”. Mijn ervaring met Engelstalige huwelijken in het Amsterdamse kwam dus gelijk al goed van pas. De ceremonie moest “Denglish” worden, een mooie mengelmoes van “Dutch & English”. En dat lukte. Zo klonk in het mooie Koetshuis een volmondig  “I do” en “Ja”. Missie geslaagd. Ze stuurden me een lieve mail:

Carla and I both wanted to thank you for making our wedding ceremony such an enjoyable occasion. We can honestly say that the way you dealt with the ‘Denglish’ texts and added some humour was first class; you got the mood of the family & guests just right. Most people have commented that this was one of the best wedding ceremonies they had been too and would love to have a similar arrangement themselves. THANK YOU!

Please make sure that you pass this message onto your boss

Tony & Carla

2014-03-29 14.56.54

 

 

 

 

 

 


Reacties over eerdere huwelijksvoltrekkingen die ik nog als ambtenaar van de gemeente Amsterdam mocht voltrekken zijn te lezen op www.iktrouwjou.nl en via linkedin.


 

Pieke and Myriam married in Krasnapolsky.

Dear Andréa, last but not least, we would like to extend our gratitude to you for making our wedding a truly special & unforgettable day in our lives! Thank you for the most beautiful ceremony we could’ve ever wished for!


Georgina and Isaac married in the West Indian House

Dear Andréa, we wanted to thank you for making our wedding day very special. Everyone commented on what a wonderful and personal ceremony it was! We think this has something to do with the fact that is was a Dutch ceremony, but more the fact that is was done so well by you.


Edward & Irene trouwden aan boord van de Souverein van Cruise with Us

Beste Andréa, we willen je nogmaals hartelijk bedanken voor de mooie woorden. Van alle kanten kregen we te horen dat het zo’n persoonlijke speech was, en zo ‘waar’. Helemaal top! Voor ons kon de dag echt niet meer stuk!


Niki and Pete married at the canals

Dear Andréa, just wanted to say a massive thank you one more time! You really made our wedding ceremony the perfect start to our special day.


Melissa and Shane married in the West Indian House

Good afternoon Andréa, I am just writing to say a very very very big thank you for performing our wedding ceremony. It was an amazing ceremony! You made us cry and you made us laugh and did the same to all of our guests. Each and every person commented on how lovely the service was but even more than that, they all said what a lovely lady you are and what a brilliant job we had done in choosing you as our registrar – we think also! It was a brilliant ceremony which is completely down to the way you created that perfect atmosphere and made everyone feel a part of our special day. You were the perfect person to create our wedding and we really can not tell you how much that means to us. You are now forever imprinted on our hearts and each year on our wedding day we will think of you!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.