Fladderende wensen

De dag was dan misschien wat onstabiel begonnen qua weer, richting de middag ging het steeds beter en toen de ceremonie begon kwam ook echt de zon erbij. Het was helemaal goed. Een geweldig lief en mooi bruidspaar. Een stijlvolle versiering aan de stoelen en een prachtige blauwe loper die het helemaal afmaakte tegen de blauwe muren van het koetshuis. Er was duidelijk veel zorg besteed aan de  styling.

Ik had de bruidegom beloofd hem te “steunen” terwijl we op de bruid wachtten die met haar vader de tuin in kwam. Wat een prachtig paar! Moeder van de bruid en vader van de bruidegom richtten tijdens de ceremonie het woord aan bruidspaar en gasten en spraken recht uit het hart. En ook ik had nog wat leuke details te vertellen. Op deze manier werd het een super persoonlijke, ontspannen ceremonie met een lach en een traan. Een perfecte mix van relaxt en formeel, precies dat waar ik altijd zo naar streef in een ceremonie.

Het bruidspaar had tussen het moment van ringen wisselen en akte tekenen bedacht om vlinders los te laten. Via Vlindergroet.nl waren er doosjes gebracht met vlinders die onder de gasten werden uitgedeeld. We zouden allemaal tegelijkertijd de vlinders loslaten. Vlinders die het gevoel van verliefdheid symboliseren, maar ook van vrijheid, dromerigheid, vrolijkheid en gratie. Een oud gebruik bij de Amerikaanse Indianen is om tijdens een ceremonie vlinders los te laten en terwijl je dit doet een wens te doen. Het mooie was dat in de prachtige binnentuinen die er aan elkaar grenzen de vlinders volop kunnen genieten van alle nectar. En de bezoekers van de tuinen op hun beurt kunnen genieten van de vlinders. Zo fladderden de wensen de tuin in van Museum van Loon. Ik hoop dat ze allemaal uitkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.