Sprookjes bestaan

Negen jaar was hij, toen zijn zus met haar gezin vluchtte uit Iran en daarbij haar kleine broertje mee nam. Negen jaar. Hij mocht naar Nederland, maar hij had geen flauw benul waar het lag. Wel “kende” hij Johan Cruijff en Ajax Amsterdam.

Via internet vond hij haar en er was een klik. Ze spraken af in een bar aan het strand in Scheveningen. Het motregende, maar binnen was het warm, en heel gezellig. Met een wijntje en een biertje spraken ze over van alles, uren lang. Daar stond hij, in de motregen, naar haar te zwaaien toen ze naar huis fietste.

Er volgde een tweede date. In een veel te druk Amsterdam, want het bleek Gaypride te zijn. Toch wisten ze in het centrum een plekje aan het water te bemachtigen waar ze verder konden praten. En al wandelend over de grachten werd er nog meer gepraat. Nooit viel er een stilte en steeds was het gezellig.

Toen ze ‘s avonds nog steeds niet uitgepraat waren, de eerste zoen een feit was en de laatste trein naar Den Haag centraal station allang vertrokken was, werd het nog veel meer bijzonder.

Een paar maanden later stonden er 30 verhuisdozen in zijn woonkamer en niet veel later was haar woning verkocht. Toen ze besloten te trouwen bleek ze zwanger te zijn en volgend jaar januari wordt de kleine man verwacht.

In Sofitel Legend the Grand Amsterdam, waar ooit ook Johan Cruijff trouwde in de tijd dat het nog stadhuis was, vierden ze hun liefde met een volmondig ja.

Sprookjes bestaan.

20160929_153821_001

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.