fotocredits: Liselore Stap

Andréa Schipper-Vosveld, trouwvrouw. Vrouw van Fred, oma van Nathan en baasje van Sky.

Zeeuwse roots met een stevig vleugje Amsterdam

Geboren en getogen als Zeeuwse, maar de liefde bracht me in 2000 naar Amsterdam waar ik bijna 20 jaar heb gewoond. Ik verpandde niet alleen mijn hart aan mijn lief, maar ook aan de stad.
Sinds 2019 zijn we Amsterdam uit en wonen nu in het kleine dorpje Deil, in de gemeente West-Betuwe. Tussen de fruitbomen, met schapen als achterburen én een hond waar ik heerlijke wandelingen mee maak. Maar Trouwbureau Amsterdam is gebleven, want al die fantastische huwelijken in de stad, met de mooie trouwlocaties en de vele nationaliteiten zijn me dierbaar.

Mijn eerste huwelijk

In 2003 mocht ik in het Filmmuseum in Amsterdam mijn eerste huwelijk voltrekken. Geweldig! Zenuwen had ik niet, ik vond het vooral super leuk en enorm speciaal dat ik dat mocht doen. Ik werkte 11 jaar als ambtenaar van de burgerlijke stand in Amsterdam en heb de meest uiteenlopende ceremonies mogen verzorgen. Ieder op zijn eigen manier speciaal, passend bij het bruidspaar en nooit gelijk. Dat maakt het juist zo leuk om trouwvrouw te zijn. De lat ligt hoog en het is een uitdaging om altijd weer alles eruit te halen wat erin zit en eigenlijk nog net een beetje meer. En als ik dan naar huis ga, dan zweef ik bijna. Heerlijk.

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Ik ben buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Leusden, waardoor ik ook als zelfstandig trouwambtenaar in heel Nederland kan werken.

Matrimonium

In 2010 richtte ik Matrimonium op, vereniging voor trouwambtenaren en ik geef als specialist en docent burgerlijke stand van de NCOD (Nederlands Centrum Overheidsdiensten) trainingen aan trouwambtenaren bij gemeenten door het hele land. Daarmee deel ik mijn kennis en ervaring met collega’s om te zorgen dat het voltrekken van huwelijken ook echt een vak blijft.